14.5 C
London
E martë, 26 Tetor, 2021

Sa janë patriot popujt e Evropës, kosovarët prijnë në Ballkanin Perëndimor

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Instituti për hulumtime ‘Gallup International’, ka bërë një hulumtim rreth patriotizmit dhe gatishmërisë së qytetarëve për të rrezikuar jetët për vendin e tyre.

Në këtë hulumtim, mbi 50% e të anketuarëve në Finlandë, Suedi, Kosovë, Bosnje, Rusi, Turqi dhe Greqi janë shprehur pozitivisht.

Popujt më patriotë në Evropë, kanë dalur të jenë finlandezët (79%) dhe turqit (73%), ndërsa në Ballkanin Perendimor prijnë kosovarët me 59%.

Në anën tjetër, shkalla e patriotizmit në Evropën Perendimore vlerësohet të jetë kryesisht e ulët me përjashtim në Zvicërr dhe Irlandë

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img