Serbi i Malit të Zi, shkel në tokën shqiptare! Kërcënon Edi Ramën dhe Ramush Haradinajn

0
271

Marko Milacic, nga partia e serbëve të Malit të Zi, vizitoi zonën kufitare midis Malit të Zi dhe Shqipërisë, e cila ka qenë në qendër të vëmendjes publike ditët e fundit, për shkak se javën e kaluar policia shqiptare kishte patrolluar në atë zonë.

Në një shfaqja alla-serbe, politikani fashist serb ‘paralajmëron’ Malin e Zi nga rreziku i pushtimit nga shqiptarët, dhe fiksimi i tyre për ‘Shqipërinë e Madhe’.

“Dhe ndërsa ju shihni kufirin midis Malit të Zi dhe Shqipërisë pas meje, unë do t’ju kujtoj se Ramush Haradinaj tha se ai arritur të mbrojë kufijtë e Kosovës, dhe ka arritur një marrëveshje me Dusko Markoviç për korrigjimin e vijës së demarkacionit të kufirit deri në Cakor. Por, e gjitha nuk mbaron me kaq kur policia malazeze doli në një aksioni të përbashkët me policinë shqiptare duke patrulluar kufirin dhe duke shkakëtuar zemërim në mesin e banorëve”, thotë Milacic.


Njëzet vjet më parë, të gjithë rojet në këtë zonë, që ishin rreth 150 ushtarë, u lanë në harresë. Kështu që shumë ushtarë që kishin ruajtur kufirin e Malit të Zi sot janë zëvendësuar nga vetëm disa roje kufitare. Gjithashtu, në Andrijeviç po ndërtohen një bazë sipas standardeve të NATO-s, me sa duket për të siguruar kufij të rinj dhe për të ndërtuar një bazë të NATO-s në aeroportin e Beranit. Të gjitha këto janë parakushte për krijimin e një “Shqipërie të Madhe”.

Marko Milacic, kërcënon kryeministratë e tre vendëve: Dussko Markoviç, Ramush Haradinaj dhe Edie Ramën, së nëse arrijn të bëjnë ndonjë marrëveshje të fshehtë për kufirin do ta pësojnë keq.