4.7 C
Pristina
Thursday, March 30, 2023

Ushtarët rusë të shkatërruar në Ukrainë, publikojnë një video: Po tërhiqemi

Rekomandime

Më 8 tetor, një grup rekrutësh të mobilizuar nga rajoni i Moskës regjistroi një video në të cilën ata ankoheshin për kushtet në të cilat ndodheshin. Toga e tyre prej 30 burrash do të dërgohej në Liman për të marrë pjesë në ofensivën ruse atje.

Ushtarët, të veshur me uniforma të rreckosura, thanë se po shkonin në front pa asnjë stërvitje dhe me armë të ndryshkura. Thonë se kanë kaluar vetëm një stërvitje njëditore me qitje dhe se nuk janë aspak të familjarizuar me mënyrën e drejtimit të automjeteve që duhet t’i drejtojnë disa prej tyre, shkruan Meduza .

Një ditë pasi u xhirua video, toga u dërgua në rajonin e Luhanskut. Deri më 17 tetor, kur video u postua për herë të parë në YouTube, vetëm 13 persona mbetën në njësi. Pjesa tjetër janë ose të vdekur ose të zhdukur, përcjell Express.

Shumica e meshkujve që shfaqeshin në videon e publikuar janë mobilizuar më 23 dhe 25 shtator, pra në ditët e para të mobilizimit që filloi më 21 shtator.

 

Më shumë artikuj

Të fundit