9.6 C
Pristina
Monday, February 26, 2024

10 kg, e mbi 1 metër: Kjo armë është me të vërtetë shkatërruese

Rekomandime

Pushka snajper DSR-Precision DSR 50 konsidetohet si arma më e rrezikshme për nga fuqia shkatërruse, trasnmeton Gazeta Metro.

Në forcat ushtarake, fuqia dhe rrezikshmëria e armëve është me rëndësi jetike, veçanërisht për trupat e këmbësorisë, prandaj këto të fundit gjithnjë synohet që të pajisen me pushkët e teknologjisë më të fundit, e cila është avancuar në mënyrë të theksuar në fund të shekullit të kaluar.

Pushka snajper DSR-Precision DSR 50 e prodhuesit gjerman DSR-Precision GmbH, konsiderohet të jetë pushka numër një në botë për nga fuqia shkatërruese e dëmtuese dhe aktualisht pushka më e rrezikshme.

Pesha (pa fishekë): 10.3 kg

Gjatësia: 135 cm.

Pushkët e para, që besohet të jenë përdorur rreth vitit 1000 të erës sonë në Kinë, ishin shumë të komplikuara për t’u përdorur e rimbushur dhe kishin një saktësi të ulët të goditjes së cakut, por me kalimin e kohës këto të meta të tyre janë përmirësuar dukshëm.

Rreth 100 vjet pas këtij përmirësimi, pushkët që janë rimbushur në mënyrë manuale janë shndërruar në plotësisht automatike dhe në ditët e sotme objektivi mund të qëllohet me pushkë snajper edhe nga distanca prej 1.8km.

Më shumë artikuj

Të fundit