21 tonët e mishit që u asgjësuan, ishin kurbane të prera për Bajram

0
109

21 ton mish që mbahej në depon e Bashkësisë Islame të Kosovës, që ndodhet në Veternik të Prishtinës, është asgjësuar nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë, pasi që ka qenë mish i prishur se nuk guxon të konsumohet.

AUV ka konstatuar se në depon e BIK nuk ka pasur kapacitet për ftohje dhe se ngrirja nuk është bërë me kohë.

Reporteri.net ka kontaktuar me AUV-in për të kuptuar se për çfarë arsye është mbledhur kjo sasi e mishit.

“Kanë qenë kurban të therur”, ka thënë shkurtimisht për Reporteri.net, Lamir Thaçin.
Bashkësia Islame e Kosovës ende nuk është përgjigjur lidhur me këta mish dhe për çfarë destinohej.