18.9 C
Pristina
Monday, September 25, 2023

A e dini pse zogu futet në gojën e krokodilit dhe ai nuk e ha kurrë…asnjëherë

Rekomandime

Marrëdhëniet ndërmjet kafshëve nuk është se janë të rralla, por një e tillë vërtet është interesante.

- Advertisement -

Bëhet fjalë për marrëdhënien ndërmjet një krokodili dhe një zogu, i cili shembull tregon rastin më shembullor se si dy organizma punojnë së bashku.

Dhe nëse shihni një zog brenda në gojën e krokodilit, mos u befasoni – e gjitha ndodh për interes reciprok.

Kjo pasi që zogu është duke marrë një vakt për vete duke ngrënë mishin midis dhëmbëve të krokodilit.

- Advertisement -

Por në këtë mes përfiton edhe krokodili.

Ushqimi i mbërthyer në gojën e krokodilit mund të shkaktojë infeksion dhe zogu i pastron dhëmbët atij, duke parandaluar një gjë të tillë.

- Advertisement -

Prandaj, kur një krokodil ka nevojë për të pastruar gojën e tij, ai vetëm duhet të hapë atë dhe të presë ndihmën e shpendit.

-Advertisement-

Më shumë artikuj

- Advertisement -

Të fundit