11.2 C
Pristina
Friday, March 24, 2023

‘Amelika, Amelika’: Si po i kthehet ironia me ndërkombëtarët bumerang vet Albin Kurtit

Rekomandime

Ndonëse këto ditë publiku ka vërshuar me deklarata kontradiktore të Albin Kurtit në raport me ndërkombëtarët, madje edhe të tipit “ndërkombëtarët na ndjekin kur ecim dhe na shtypin kur ngecim”, Kurti shkeli edhe parimin e tij kryesor të vetëvendosjes, duke kërkuar përkrahje ndërkombëtare.

Duke mos pasur sesi ta arsyetojë këtë transformim të tij për pushtet, me Kurtin edhe para se të arrijë të bëhet kryeministër, kanë filluar të tallen më të madhe.

Në një karikaturë të re që po qarkullon nëpër rrjete sociale, duke iu servilosur ndërkombëtarëve, me ftesën dërguar shteteve të Kuintit, paraqitet duke ia ngushtuar rripin Mustafës.

Në këtë ilustrim, Kurti për interesin e vet personal dhe për të përfituar sa më shumë pushtet portretizohet edhe si servil i ndërkombëtare dhe i pa drejtë ndaj partnerit potencial.

Kurse, thirrja “Amelika, Amelika…” që ia adresonte të tjerëve në kuptimin e fshehjes së të këqijave pas Amerikës, tani po i kthehet bumerang vetë atij.

Më shumë artikuj

Të fundit