18.9 C
Pristina
Monday, September 25, 2023

BE i jep edhe një goditje të rëndë Serbisë, kjo është ‘taksa’ që i vendosë

Rekomandime

Bashkimi Evropian nuk e lejon importin e qumështit të Serbisë, për shkak të substancave të helmueshme, kancerogjene, alfatoksinë në qumësht, i cili në BE lejohet të pihet vetëm nëse është me normë 0.05 mikrogram alfatoksinë.

- Advertisement -

Qumështi i Serbisë përmban alfatoksinë pesë herë më të lartë se norma e lejuar, 0,25 mikrogram për litër, gjë që vendet e BE-së me kohë i kanë marrë masat për ta ndaluar, transmeton ekonomi-biznes.

Nuk dihet se në Kosovë cili qumësht është importuar dhe Agjencioni i Veterinarisë dhe Ushqimit a është në dijeni për këtë skandal, pasi në tregun e Kosovës është importuar sasi e madhe e qumështit të Serbisë.

-Advertisement-

Më shumë artikuj

- Advertisement -

Të fundit