12.5 C
Pristina
Friday, February 23, 2024

Burrat që ecin me hapa të vegjël, duhet patjetër ta lexojnë këtë studim

Rekomandime

Edhe kësaj radhe mjekësia Japoneze ka diçka për të thënë për burrat.

Ata që ecin shpejt ose ngadalë kanë probleme, kuptojeni më poshtë.

Burrat që bëjnë hapa të vegjël kanë 40 për qind më shumë të ngjarë të kenë disfunksion erektil, pasi kanë muskuj më të dobët të legenit, besojnë shkencëtarët.

Studiuesit në Japoni matën gjatësinë e burrave, si dhe gjatësinë e hapave gjatë ecjes.

Ata me hapa më të vegjël kishin më shumë të ngjarë të kishin probleme me impotencën sesa ata me hapa të gjatë, sipas rezultateve.

Studiuesit besojnë se forca e muskujve në legen luan një rol në aftësinë për të pësuar dhe mbajtur një ereksion.

Autori kryesor Dr. Shingo Hatakeyama, nga Universiteti Hirosaki, tha: ‘Forca e muskujve dhe fleksibiliteti i legenit dhe këmbëve janë faktorët kryesorë për mosfunksionimin erektil.

“Forca e muskujve dhe fleksibiliteti i legenit dhe këmbëve janë faktorët kryesor për mosfunksionimin erektil”, deklaroi Dr. Shingo Hatakeyama, autori kryesor i studimit.

“Ne besojmë se si funksionimi i ereksionit, ashtu edhe hapat e vegjël, mund të shkaktohen nga muskujt e dobët të legenit”.

Rezultatet, të botuara në revistën ‘Journal of Sexual Medicine’, vijnë nga një studim i 324 burrave vullnetarë.

Më shumë artikuj

Të fundit