16.3 C
Pristina
Saturday, June 10, 2023

Deputetja e PDK-së thotë se Kurti po i “hanë fjalët” e veta, ia publikon fjalimin

- Advertisement -

Të rekomanduara

Deputetja e Partisë Demokratike të Kosovës, Ariana Musliu-Shoshi ka rikujtuar një fjalim të Albin Kurtit, bërë në seancën konstituive të legjislaturës së VI.

Kurti shihet teksa flet për nenet dhe Kushtetutën rreth formimit të Qeverisë.Ndërsa, Musliu-Shoshi theksoi se Kurti po i ikën kësaj përgjegjësisë.

“Nuk po shkon në takim, nuk po e merr mandatin! Në anën tjetër, ai po e luan rolin e Gjykatës Kushtetuese! Dëshiron t’i shqyrtojë nenet që i ka përmendë Presidenti”, është shprehur ajo.

Përmes një shkrimi në Facebook, deputetja e PDK-së i publikoi Kurtit fjalimin e thënë në seancën konstituive të datës 24 gusht 2017.

- Advertisement -

Dy vite më pas, Albin Kurti, na kthehet hipokrit, i ndërron fjalët, i ikën fjalës së dhënë, qindra mijëra votuesve të Kosovës. Ai po frikohet të matet!

“Caktoje mandatarin z. Kurti! Dil matu! Kuvendin do ta kesh plot deputetë! Dil mate fuqinë tënde! E njëjta “vagë” që nuk ndryshon kurrë! 61 deputetë më së paku të duhen! Dil matu z. Kurti”, ka shkruar ajo.

Postimi i plotë:

Qytetarë të Kosovës,

- Advertisement -

Presidenti i Shtetit po e kryen DETYRIMIN KUSHTETUTES për ta konsultuar Partinë Politike, për ta caktuar mandatarin për formimin e qeverisë. Presidenti nuk po e refuzon, as nuk po e pengon, e as nuk po e zgjedh kandidatin për Kryeministër. As nuk po e negocion e as nuk po i kërkon arsyetim për kandidatin. Presidenti po i kërkon Albin Kurtit dhe Vetëvendosje-s, propozoje kandidatin dhe formoje qeverinë.

Në ndërkohë, ai po i ikën përgjegjësisë! Nuk po shkon në takim, nuk po e merr mandatin! Në anën tjetër, ai po e luan rolin e Gjykatës Kushtetuese! Dëshiron t’i shqyrtojë nenet që i ka përmendë Presidenti.

Por, z. Kurtit, më duhet t’ia kujtoj një fjali të tij, të thënë në seancën konstituive të dt. 24 gusht 2017, për korrektësinë, fjalia e tij:

“Menjëherë pasi ta kemi zgjedhur kryetarin e Kuvendit, duhet t’ia shkruajmë një letër Presidentit, që ai t’ia propozojë Kuvendit kandidatin për kryeministër sipas nenit 95 të Kushtetutës, pikës 1, përkatësisht 4 të këtij neni.” (transkripti i seancës së dt. 3 dhe 24 gusht 2017, fq. 58).

Dy vite më pas, Albin Kurti, na kthehet hipokrit, i ndërron fjalët, i ikën fjalës së dhënë, qindra mijëra votuesve të Kosovës. Ai po frikohet të matet!

Caktoje mandatarin z. Kurti! Dil matu! Kuvendin do ta kesh plot deputetë! Dil mate fuqinë tënde! E njëjta “vagë” që nuk ndryshon kurrë! 61 deputetë më së paku të duhen! Dil matu z. Kurti.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -