E pranojnë analistët serbë: Kosova do të njihet si shtet, s’ka ndarje!

Shtetet e Bashkuara të Amerikës mbeten të vendosura në pozitën që Serbia duhet të njohë pavarësinë e Republikës së Kosovës.

Njeriu i presidentit amerikan, Donald Trump, ambasadorin amerikan në Gjermani, Richard A. Grenel e qartësoi se ndarja e Kosovës nuk ishte një mundësi për zgjidhjen e mosmarrëveshjes midis Beogradit dhe Prishtinës.

Cilat do të jenë lëvizjet e mëtejshme të Serbisë? Nëse ndarja nuk është më një mundësi e vlefshme, çfarë mund të bëjnë të dy palët për të arritur një kompromis dhe për të zgjidhur një mosmarrëveshje?

Këto dhe tema të tjera u diskutuan nga publicistët e njohur serbë, Ratko Dmitrovic, drejtori i një televizioni dhe Dragan Janjic, kryeredaktori i Beta.

Duke komentuar ndalimin e hyrjes së CEO të CEO të Kuq Red, Zvezdan Terzic në Mal të Zi, Ratko Dmitrovic thotë se një shtet i tillë nuk ka të ardhme.