Emri i presidentes kroate tani edhe në produktet e çokolladave

0
99

Presidentja e Kroacisë, Kolinda Grabar-Kitaroviq ka thënë se nuk ka asgjë kundër që Podravka njërin nga produktet e reja ta quaj Çokolinda.

Kolinda zbuloi se ajo u dha menaxherëve të Podravkës pëlqimin e tyre për ta thirrur produktin në atë mënyrë – Çokolinda.

“Unë iu thashë kolegëve të mi në Podravkë: ” Unë po ju jap pëlqimin tim, heq dorë nga çdo shpërblim, mendojeni mirë një produkt të ri, emërojeni ashtu. ” Jam e bindur që sigurisht që do të shitet mirë, jo vetëm në Evropën Juglindore, por edhe në Gjirin dhe vendet e tjera. Le të rritet vendi ynë, dhe mua le të më përqeshin sa të duan”, raporton portali kroat Danica.

Afera “Çokolinda” u krijua pas një stuhie që shpërtheu gjatë dorëzimit të dhuratave nga ana e presidentes kroate në nëntor 2016 për fëmijët në Dubrovnik.

Përkatësisht, shiriti i çokollatës së kompanisë serbe Pionir ishte përfshirë në paketë, kështu që Kolinda Grabar-Kitaroviq u kërkoi falje fëmijëve dhe publikut për këtë.