13.2 C
Pristina
Monday, May 29, 2023

Ish-këshilltari i Isa Mustafës: Kadri Veseli ka guxim ta luftojë korrupsionin

- Advertisement -

Të rekomanduara

Analisti politik Faton Abdullahu, i cili në kur Isa Mustafa ishte kryeministër, kishte qenë këshilltar i tij, ka deklaruar se Kosova ecë drejt kur bëhet pjesë e luftës globale kundër korrupsionit, të cilën e ka nisur Amerika dhe presidenti Donald Trump, por këtë luftë në vendin tonë nuk mund ta bëjë një parti e vogël, një parti hezituese, që nuk është në institucione dhe që nuk ka platformë të mirëfilltë.

Abdullahu ka thënë për KosovaPress se Kosova si tërësi dhe gjithë rrugëtimi i saj është i ndërlidhur edhe me gjeo-politikën euroatlantike dhe konkretisht me gjeo-politikën amerikane, prandaj amerikanët janë shumë të interesuar që Kosova të vazhdoj të jetë storie suksesi.

- Advertisement -

Sipas tij, për të qenë e tillë ajo ka para vetës dy gjëra shumë të mëdha: dialogun me Serbinë dhe korrupsionin.
“Sa i përket dialogut me Serbinë pothuajse pak a shumë gjitha partitë tona politike edhe gjatë kësaj fushate po e thonë se janë të një goje, të një mendimi, të mos ketë shkëmbim të territorit dhe të mos ketë asociacion me pushtet të tretë. Mbetet tjetra që është shumë e rëndësishme dhe kjo ka të bëjë me korrupsionin. Sikur e kemi vërejtur gjatë kësaj fushate Veseli ka nxit një debat me qasjen e tij të re për ta luftuar korrupsionin, dhe për më shumë që e bën pozitive këtë qasje, është ai që thotë se do të niset nga shtëpia e tij, nga subjekti i tij, i cili subjekt përceptohet se mund të ketë të meta të kësaj natyre gjatë periudhës së qeverisjes gjatë gjithë procesit të shtetndërtimit. Pra, në këtë aspekt është shumë e rëndësishme”, ka thënë Abullahu.

Abdullahu ka thënë se lufta kundër korrupsionit duhet të bëhet, por që këtë luftë duhet ta bëjë dikush që mundet.

“Pa dyshim se e kemi dëgjuar disa herë jo vetëm ambasadorin amerikan në Prishtinë, por edhe të tjerët, dhe vendet e tjera që insistojnë që të bëhet kjo luftë medoemos, kjo luftë duhet të bëhet, më e mira është që duhet ta bëjë dikush që mund ta bëjë. Nuk mund të pritet diçka e tillë nga një parti e vogël, hezituese, që nuk është në institucione dhe që ka hezitime për institucionet tona. Mendoj se Veseli kur e ka bërë një gjë të tillë bindëse, por edhe për vetë faktin se nuk i mungon guximi, ka ndikim të madh edhe në partinë e tij, dhe është parti e madhe. Pra, është e shtrirë gjithandej në Kosovë në forma të ndryshme dhe mund të pritet që do të ketë rezultate në këtë drejtim. Por i mbetet Veselit, Partisë Demokratike të Kosovës që edhe këto ditë që na kanë mbetur të fushatës t’i bind qytetarët e Kosovës edhe partnerët ndërkombëtarë se e ka seriozisht, se mund ta bëjë dhe ka plan si ta bëjë këtë”, tha ai.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -