1.6 C
Pristina
Monday, December 11, 2023

Ja përse nuk duhet të flini një shtrat me burrin apo gruan tuaj

Rekomandime

Mos-fjetja në një shtrat me partnerin ose partnerën nuk janë një shenjë e grindjeve martesore – ato janë çelësi për një shëndet më të mirë dhe një marrëdhënie më të lumtur.

Të paktën kështu po sugjeron një studim, i cili tregoi se një në gjashtë çifte është i destinuar për të fjetur larg njëri tjetrit. Kjo pasi që jo sepse ata nuk mund të qëndrojnë njëri-tjetrin, por sepse ata duan të bëjnë gjumë, transmeton lajmi.net.

Gërhitja ose thjesht fakti zvarritja në shtrat kur personi tjetër është në gjumë, mund të çojë qiften në “divorc gjumi”.

Një analizë e vitit 2016 e studimeve të mëparshme nga Universiteti Mjekësor Paracelsus në Gjermani tregoi se problemet e gjumit dhe problemet e marrëdhënieve kanë tendencë të ndodhin njëkohësisht.

“Gjumi i dobët ndikon në performancën tuaj, marrëdhëniet, rrit rrezikun tuaj nga aksidentet dhe, në afat të gjatë, shoqërohet me një rritje të peshës, diabetit të tipit 2 dhe depresionit,” shton Dr Stanley.

Më shumë artikuj

Të fundit