16.3 C
Pristina
Saturday, June 10, 2023

Ja se si duhet të plotësohet fletëvotimi i zgjedhjeve të 6 tetorit

- Advertisement -

Të rekomanduara

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ), ka publikuar një video në llogarinë e tyre zyrtare në Facebook, përmes së cilës është treguar se si duhet të plotësohet fletëvotimi në ditën e zgjedhjeve, më 6 tetor.

Sipas videos së publikuar, pas hyrjes në kabinën e votimit, së pari duhet siguruar që fletëvotimi ëshë i vulosur.

Më pas zgjedhet subjekti politik duke shënjuar kutinë pranë numrit dhe emrit të asaj partie politike.
Për të qenë fletëvotimi i vlefshëm, duhet zgjedhur vetëm një subjekt politik.

- Advertisement -

Në anën e djathtë gjenden numrat e kandidatëve. Listën e kandidatëve dhe numrat e tyre i gjeni në broshurat që gjenden në kabinën e votimit. Zgjedhni më së shumti pesë kandidatë të subjektit për të cilin këni votuar në anën e majtë.

Dhe në fund para se të dorëzohet në vendin përkatës, për të mbrojtur fshehtësinë e votës, duhet të paloset fletëvotimi.

Këta hapa janë të rëndësishëm sidomos për të rinjtë që këtë vit, në zgjedhjet e 6 tetorit votojnë për herë të parë. /gazetametro.net

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -