6.8 C
Pristina
Friday, February 23, 2024

Serbia mund të detyrohet të heq dorë nga trojet tona

Rekomandime

Serbia s’është e gatshme të bashkëpunojë për hetimin e kri meve të luftës në Kosovë, duket të jetë thënë nga Ministri i drejtësis Kosovare A. Tahiri!

Derisa Serbia është akterja e krimeve më monstruoze antishqiptare, është e pamundur të mos i ket dhe të mos i di të gjitha rrjedhat, krimet dhe akterët e saj?!

E shof teper abuzive, tendecoze dhe bixarre, të kërkoj pjesëmarrje në hetime ndaj krimeve kunder shqiptarëve dhe sërbëve në Kosovë dhe, të mos jetë e gatshme të bashkpunoj, nëse jo ndryshe por duke krjuar pasiguri, ndryshim faktesh dhe fshehje të krimeve me ndkim dhe cak të pilotuar, me këto dhe këso lloj kushtesh të sulmeve teper frekuente, e mbi të gjitha edhe me tone kërcunese në përditshmërin e saj politike dhe ushtarake e policore antishqiptare!

Serbia së pari duhet të heq dorë mbi të gjitha agresionet kunder Kosoves në veçanti dhe shqiptarëve në përgjithësi, të mundësoj integrimet e Kosoves në rrafshin politik dhe ekonomik nderkombëtar, pastaj mund të bisedohet më shtruar dhe me një atmosferë ndryshe nga këto që kemi përjetuar deri me sot e sa shekuj me radhë, e mbi të gjitha, duhet të heq dorë nga plitikat e saja të perdorura me standarde të ndryshme, me; një kuti (standard) në Kosovë, me një tjeter në Serbi e miq të saj dhe me një tjeter të tretë në botë”!

Megjithatë, mungesa e vullnetit të Serbisë që të zbardhen rastet e krimeve antishqiptare por edhe antisërbe, nuk është aspak risi, sepse ky fenomen antinjerzorë, mbretron mbi shqiptarët tash e sa shekuj!

Për një gjë të tillë, e për të hequr dorë definitivisht nga Kosova dhe trojet shqiptare, Serbia mund të detyrohet, vetëm se jo me këto kapacitetet e shterrura të akterëve të politikes Shqiptare në përgjithsi dhe Kosovare në veçanti.

Kjo elitë politike, nuk mund ti lëvizë gjërat perpara në asnjë drejtim tjeter, përveç një destabilzimi amatoresk dhe teper të rrezikshëm për vendin dhe popullin tonë, i cili më këto kushte dhe ngjyra të saj që ka, mbetet i papranueshëm madje edhe nga vet ne por edhe nga miqët tanë më të dëshmuar!

Më shumë artikuj

Të fundit