Shqipëria e dyta në kontinent, pas Danimarkës, me më pak raste të vjedhjes së veturave

Tiranë, 6 nëntor – Shqipëria renditet e dyta, pas Danimarkës, me më pak raste të vjedhjes së veturave. Shifrat e publikuara nga Eurostat tregojnë se Shqipëria është një vend i sigurt për veturat.

Sipas Eurostat, në Bashkimin Europian dhe vendet e EFTA, mesatarja e vjedhjes së veturave përgjatë periudhës 2015-2017 për 100 mijë banorë varion nga 4, deri në 328, me vendet e Europës Perëndimore që janë në krye të kësaj liste, Italia, Greqia, Franca, Mbretëria e Bashkuar, Belgjika apo Holanda.

Në vendin tonë vjedhjet e automjeteve për 100 mijë banorë në periudhën 2015-2017 fiksohen në vetëm 10.4 për 100 mijë banorë. Më 2015 kjo shifër fiksohet në 9.6/ATSH.