-0.9 C
Pristina
E premte, 27 Janar, 2023

Cila ka ushtrinë më të fuqishme, Turqia apo Greqia dhe cila do të fitonte

Rekomandime

Marrëdhëniet mes Turqisë dhe Greqisë nuk kanë qenë kurrë të mira. Pavarësisht përpjekjeve nga poliikanë nga të dyja shtetet ato kanë qenë përherë të acaruara.

Edhe ditët e fundit ato vazhdojnë të jenë të tilla për shkak të pretendimeve territoriale nga të Ankaraja dhe Athina zyrtare.

Por në rast të një konfIikti të armatosur, cili prej dy shteteve do të dilte triumfator?

Ne ju sjellim në videon e mëposhtme një krahasim mes dy vendeve, ku përfshihen edhe krahasimet sa i përket armatimeve dhe forcës së tyre ushtarake. Ky krahasim është bërë nga specialiste të fushës.

Nuk duhet harruar që si Turqia ashtu edhe Greqia janë anëtare të NATO-s, por ndryshe nga Shqipëria, të dy vendet në fjalë e kanë shërbimin ushtarak të detyrueshëm.

Krahasimi i forcës ushtarake/ Kush e fiton luftën, Turqia apo Greqia? on Vidnews.

Më shumë artikuj

Të fundit