-0.1 C
Pristina
Wednesday, March 29, 2023

Vetura e parë që ecën në rrugë dhe fluturon në qiell kushton 270 mijë £, ju shpëton nga trafiku

Rekomandime

Trafiku së shpejti mund të jetë një gjë e së kaluarës pasi një kompani ka pohuar se ‘makina e tyre e parë fluturuese në botë’ do të jetë në gjendje t’ju shpëtojë nga rrëmuja dhe stresi i trafikut.

Kompania me bazë në Kaliforni, Alef Aeronautics, pretendon se Modeli A përdor infrastrukturën ekzistuese urbane për ecje dhe parkim por ka edhe opsionin e fluturimit.

Vizioni i kompanisë për automjetin, i cili do të kushtojë 270,000 £, është që ky automjet të mund të udhëtojë në autostradat rrugore por edhe të ngrihet në qiell. Marka planifikon të bëjë dërgesat e para në tremujorin e katërt të 2025 dhe deklaron se modeli i tyre është i vetmi që mund të ngasë në rrugë dhe të ngrihet vertikalisht, pothuajse si një helikopter.

Modeli A përshkruhet si një “zgjidhje për çështjet e mbingarkesës moderne” dhe ka një rreze drejtimi prej 200 miljesh dhe një rreze fluturimi prej 110 miljesh.

CEO i Alef Jim Dukhovny tha:

Modeli A është një zgjidhje moderne për nevojat e transportit urban dhe rural në shekullin e 21-të, sepse është transporti më i shpejtë dhe më i përshtatshëm i krijuar ndonjëherë nga pika e origjinës deri në destinacionin përfundimtar. Duke u mundësuar konsumatorëve të zgjedhin mënyrën e drejtimit ose të fluturimit, makina fluturuese Aled lejon rrugën optimale në varësi të kushteve të rrugës, motit dhe infrastrukturës.

CEO thotë se ata kanë testuar një prototip me madhësi të plotë që nga viti 2019. Kompania ka punuar në makinën fluturuese që nga viti 2015, me ekipin themelues të Constantine Kisly, Pavel Markin, Oleg Petrov dhe Jim Dukhovny që kanë mbi 70 vjet përvojë në zhvillimin e inxhinierisë dhe teknologjisë nën brezin e tyre.

Më shumë artikuj

Të fundit