Video spektakolare: Filmohet gjarpri i porsalindur brenda qeses amniotike

0
149

Kjo video tregon momentin e rrallë kur një gjarpër i porsalindur shkëputet nga qesja e tij amniotike dhe merr frymën e tij të parë.

Zvarraniku ka lindur brenda qeses së tejdukshme dhe mund të shihet duke u përplëlitur brenda, para se të dalë përfundimisht pasi e çan atë.

Video këtu

Gjarpri i ri përfundimisht e përdori kokën për t’u çliruar dhe ndoqi nënën e tij për tu siguruar në një gjethe aty pranë.

Duket se gjarpri i vogël ka mbetur vetëm për disa momente ndërsa nëna e tij është larguar me shpejtësi sapo e ka lindur.