-0.9 C
Pristina
E premte, 27 Janar, 2023

Vuçiq: Mund të shkojmë në plazhet e Shqipërisë, shqiptarët mund të vijnë në Serbi- As se ke parë, por a nuk ke për ta parë këtë ëndërr kurrë e kurrës

Rekomandime

NGA RAGIP GURAZIU

Ju si president serbë, bashkëpunëtori më i ngushtë i Sllobodan Millosheviqit që nuk ke hekë dorë nga politika e Kasapit të Ballkanit, Nuk je edhe ka e shef se; Për shqiptarët është koha për një rilindje të re si amanet i rilindësve të mëdhenj shqiptarë falë të cilëve erdhi Pavarësia e Shqipërisë dhe tani edhe shteti i Kosovës. Rruga e duhur tashmë është më së e qartë, është ajo e largimit nga pushteti minimalisht si ndëshkim për këtë elitë politike, që ti po e do në pushtet të Kosovës, por po gabo se tani Kosova është në duart e qytetarëve…

Shqipërisë dhe shqiptarëve edhe si komb, dhe si i pari në Ballkan, derisa sa ju president sllavo-serb, Vuçiq, Detin ia solli Zoti dhuratat më të madhe shqiptarëve

Tani këta politikan të Kosovës që ti po i donë edhe në bisedime, je mashtruar se fatin e Kosovës e kanë në duart e tyre qytetarët dhe se shpejti do i kemi zgjedhjet e reja, vetëm kjo zgjidhje ka mbetur opsioni i qytetarëve të Kosovës se zgjidhja për Kosovë-Serbi janë zgjedhjet e reja dhe kjo do ndodhë.

Sepse kjo garniturë e udhëheqës kosovarë, vetëm që ta marr timonin e qeverisjes së Kosovës, iu kanë dhënë shumë përparësi politikanëve serb, dy tre herë më shumë se sa minoriteteve tjera që i kemi në Kosovë, që e njohin realitetin e ri politik dhe institucional, duke u integruar tërësisht në kuadër të shtetësisë së Kosovës.

Ju presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq ke insistuar sërish për Shenghenin Ballkanik në samitin virtual me krerët e shteteve të Ballkanit Perëndimor të organizuar nga Këshilli Atlantik i Washingtonit.

Vuçiq keni thënë se kryeministri shqiptar Edi Rama dhe presidenti i Maqedonisë së Veriut, Stevo Pendarovski, së bashku me të, janë entuziastët më të mëdhenj kur bëhet fjalë për bashkëpunim më të ngushtë dhe më të fortë.

Je shprehur se ky projekt do të realizohet. Shengheni Ballkanik sipas jush është shumë i rëndësishëm për serbët dhe shqiptarët, sepse njerëzit do t’i vizitojnë vendet e huaja të panjohura për ta.

“Unë mendoj se ne mund të krijojmë lidhje më të mira midis nesh. Ne mund të shkojmë në Shqipëri në plazhe, njerëzit do të bënin gjëra të ndryshme që nuk mund t’i provonin më parë. Nga ana tjetër, shqiptarët mund të vijnë në pjesë të ndryshme të Serbisë. Ata do ta pëlqejnë vendin tonë, jam i bindur për këtë”, jo gabim e ke …Ju kurrë Detin e ne nuk kemi çka te vizitojmë apo të vijmë në Serbi, në Serbin çetnike ,që luftrat e inskenuara nga ju ,morët përgjigjen nga Sllovenia, Kroacia, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia Veriore etj.

Presidenti serb tha se nuk ka rëndësi se kush prin në rrugën evropiane, sepse sipas tij, bashkëpunimi ndërmjet vendeve ballkanike do të mbetet prioritet i Serbisë edhe pas anëtarësimit në Bashkimin Evropian (BE).

“Nuk ka rëndësi nëse dikush është përpara të tjerëve në rrugën evropiane, sepse të gjithë do të qëndrojnë në Ballkanin Perëndimor, dhe bashkëpunimi midis vendeve ton do të mbetet prioritet për Serbinë edhe pas anëtarësimit në BE”, theksoi Vuçiq.

Ai mbështeti idenë për ta mbajtur samitin një herë në muaj, sepse në këtë mënyrë ata mund ta monitorojnë zbatimin e gjithçkaje për të cilën kanë rënë dakord. Ju si president serbë, bashkëpunëtori më i ngushtë i Sllobodan Muillosheviqit që nuk ke hekë dorë nga politika e Kasapit të Ballkanit, Nuk je edhe ka e shef se ; Për shqiptarët është koha për një rilindje të re si amanet i rilindësve të mëdhenj shqiptarë falë të cilëve erdhi Pavarësia e Shqipërisë dhe tani edhe shteti i Kosovës. Rruga e duhur tashmë është mëse e qartë, është ajo e largimit nga pushteti minimalisht si ndëshkim për këtë elitë politike, që ti po e do në pushtet të Kosovës, por po gabo se tani Kosova është në duart e qytetarëve…

Më shumë artikuj

Të fundit