Ka një arsye interesante pse unaza e fejesës vendoset në gishtin e katërt

0
1650

Në të gjithë botën çiftet e martuara e mbajnë unazën në gishtin katërt të dorës dhe kjo lidhet me atë që edhe zemra ndodhet në atë anë, shkruan Gazeta Metro.

Në shekullin e 16, njerëzit besonin se një enë gjaku në gishtin e katërt të dorës së majtë shkonte drejtpërdrejt në zemër. Për shkak të dorës së majtë dhe lidhjes me zemrën, iu vendos emri përshkrues “vena amoris”, që nga latinishtja përkthehet vena e dashurisë.

Megjithatë, ky nuk është rasti për shumë vende dhe kultura të tjera. Në Indi, unaza e martesës vendoset gjithmonë në gishtin e dorës së djathtë, sepse dora e majtë konsiderohet e papastër.