-2.8 C
Pristina
E martë, 7 Shkurt, 2023

Këto janë sëmundjet nga të cilat ju mbron birra

Rekomandime

Pirja e një gote birrë ose verë çdo ditë mund të mbajë larg diabetin tip 2. Pirja e një sasie të moderuar të alkoolit mund të përmirësojë metabolizmin e glukozës në gjak.

Diabeti i tipit 2 ka një aftësi të dobësuar për të zbërthyer glukozën, e cila çon në një rritje të sheqerit në gjak.

Alkooli mund të çojë në ndryshime serioze në nivelin e sheqerit në gjak, dhe sasia e sheqerit çon në trashje, e cila është një nga nxitësit e diabetit.

Pirja e alkoolit përmirëson metabolizmin e glukozës, e cila ul nivelin e insulinës. Glukoza e lartë shkakton një paaftësi për t’iu përgjigjur insulinës dhe inkurajon pankreasin për të prodhuar më shumë insulinë. Si pasojë, sheqeri në gjak rritet, duke rritur mundësinë e zhvillimit të rezistencës ndaj insulinës dhe diabetit tip 2.

Konsumi i alkoolit shoqërohet gjithashtu me një ulje të niveleve të triglicerideve, yndyrat që gjenden më shpesh në ushqime. Trigliceridet e rritura çojnë në zhvillimin e sëmundjeve të zemrës. Kolesteroli i keq dhe i mirë gjithashtu nuk ndryshon, dhe është shumë e rëndësishme që diabetikët të mbajnë mirë kolesterolin e tyre brenda kufijve normalë, transmeton KosovaPress.

Rezultatet e anketës do të prezantohen në takimet vjetore të Shoqatës Evropiane me temën “Lidhja midis konsumit të alkoolit dhe diabetit tip 2”.

Më shumë artikuj

Të fundit