Një provincë me 80 milionë njerëz, vetëm 17 të varfër

  0
  109

  Asnjë i papunë dhe asnjë lypës në Yangzhou e Kinës

  Në një provincë Yangzhou e Kinës, nga 80 milionë njerëz, vetëm 17 jetojnë në varfëri.

  Fushata e suksesshme shtetërore është përgjegjëse, siç thonë autoritetet në provincën Yangshu, për zhdukjen epothuajse plotësisht të varfërisë midis 80 milion njerëzve.

  Vetëm 17 banorë të provincës bregdetare jetojnë nën kufirin e varfërisë, ose me më pak se 6,000 juanë (863 dollarë) në vit.

  Sidoqoftë, shumë janë skeptikë për detajet.

  “Unë nuk besoj në këtë. Nuk ka të papunë në krahinë. Asnjë lypës, “Sa të saktë janë ata”, janë vetëm disa nga komentet në rrjetin social Weibo.

  Jangsu është provinca e dytë më e pasur pas Guangdong, dhe zhdukja e varfërisë është një nga qëllimet kryesore të autoriteteve kineze.

  Megjithë ngadalësimin, ekonomia kineze është ende në rritje me një normë prej gjashtë përqind.

  Sipas autoriteteve provinciale, në katër vitet e fundit më shumë se dy e gjysmë njerëz janë sjellë nga varfëria.