16.3 C
Pristina
Saturday, June 10, 2023

Përdorimi i aromatizuesve në shtëpi është i barabartë me konsumimin e 20 cigareve në ditë

- Advertisement -

Të rekomanduara

Të gjithë e adhurojnë aromën freskuesve në shtëpi, megjihtatë ajo aromë mund të shkaktojë me qindra probleme shëndetësore.

Doktorët raportojnë se këto aroma mund të shkaktojnë, alergji në lëkurë, probleme me frymëmarrje dhe madje edhe kancer në mushkëri.

- Advertisement -

Të përdorni aromatizues është sikur të konsumoni cigare

Përdoren më shumë se 600 përbërës për të prodhuar cigaren, dhe më shumë se 3 mijë kemikate për të i prodhuar aromatizuesit, dhe kjo nënkupton që këto përmbajtje janë shqetësuese dhe të dëmshme, raporton “Natural Soultion Magazine”, transmeton lajmi.net.

Disa nga përbërësit janë:

Ethylhezanol: Toksinë riprodhuese, irritues për mushkëri, lëkurë dhe sy.

- Advertisement -

Benzaldehyde: Shkakton alergji në mushkëri, sy dhe lëkurë.

Methyl Pyrrolidone: helmon sistemin tonë imunitar, dhe me qindra alergji të tjera në trup.

Aromatizuesit shkaktojnë kancer në mushkëri, prandaj është mirë që t’i shmangni ato dhe të përdorni vajra esencial në vend të aromatizuesve.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -