2.2 C
Pristina
E premte, 2 Dhjetor, 2022

Pse pullat në këmishat e meshkujve dhe femrave janë në anën e kundërt

Rekomandime

A keni vënë re ndonjëherë se këmishat e meshkujve i kanë pullat e tyre në anën e djathtë, ndërsa gratë i kanë në të majtë?

A është kjo rezultat i tekave të stilistëve apo vetëm një mënyrë për të theksuar dallimin mes këmishave të meshkujve dhe të femrave? Ka në fakt një histori mjaft interesante që e shpjegon këtë mister.

Siç rezulton, kjo karakteristikë e këmishave daton shumë kohë më parë, kur pullat sapo ishin shpikur, rreth shekullit të 13-të. Thuhet se në atë kohë vetëm gratë e pasura kishin këmisha të tilla, ndërsa kjo zbulon edhe arsyen se pse erdhi ky ndryshim mes kamishave.

Gratë e pasura kishin shërbëtore që i ndihmonin ata të visheshin çdo ditë, dhe kjo ishte arsyeja pse pullat janë të vendosura në anë të majtë. Ndërsa meshkujt zakonisht priren të vishen vetë, dhe pikërisht për këtë pullat e tyre janë të vendosura në anën e djathtë.

Më shumë artikuj

Të fundit