8.1 C
Pristina
E premte, 7 Tetor, 2022

Sulltani Sulejman kishte tri dëshira në shtratin e vdekjes: Të gjithë shtangën kur i dëgjuan!

Rekomandime

Sultan Sulejmani i njohur si Ligjvënësi, ishte i arsimuar dhe ka folur 4 gjuhë të ndryshme. Ai erdhi në pushtet kur ishte 26 vjeç, dhe mbretërimi i tij zgjati 46 vjet.

Para vdekjes së tij, Sulltan Sulejmani thirri besimtarët dhe u u tregoi atyre tre dëshirat, transmeton portali arbresh.info

Dëshira e parë ishte që shëruesit e tij të mbanin arkivolin me eshtrat e tij.

Dëshira e dytë ishte që ari dhe gjësendet me vlerë të mbeten pas procesionit përgjatë rrugës që kishte kaluar arkivoli me trupin e tij.

Dëshira e tretë ishte që duart e tij të qëndronin jashtë arkivolit, në mënyrë që të gjithë ti shikonin ato pa flori.

Kur u pyet nga Komandanti i Përgjithshëm i ushtrisë, i hutuar nga ajo që dëgjoi, Sulltani arsyetoi tri dëshirat e tij.

Lërini shëruesit më të mirë që të mbajnë mbetjet e mia, në mënyrë që të gjithë të shohin se edhe ata janë të pafuqishëm përballë vdekjes.

Hidh në të gjithë arin që kam grumbulluar gjatë gjithë jetës sime, në mënyrë që të gjithë të shohin se gjithçka që kemi fituar mbetet në këtë botë.

Lërini duart e mia jashtë arkivolit, që të gjithë të shohin se Sulejmani i Madhërishëm po shkon në botën tjetër duar bosh.

Më shumë artikuj

Të fundit