16.3 C
Pristina
Saturday, June 10, 2023

Zbulohet ilaçi që ua ndalon meshkujve tradhtinë

- Advertisement -

Të rekomanduara

Pyetja përse njerëzit tradhtojnë nuk ka përgjigje të thjeshtë

Ndonjëherë personi i papjekur, ndonjëherë tradhtia është pasojë e marrëdhënieve të dhembshme nga e kaluara, ndonjëherë hakmarrje, ndërsa ndonjëherë njerëzit tradhtojnë sepse tradhtia është pjesë e personalitetit të tyre dhe nuk brengosen për pasojat, transmeton Telegrafi.

- Advertisement -

Gjithashtu, tradhtia shpesh varet shumë nga stabiliteti i marrëdhënies momentale se sa nga disa situata nga e kaluara.

Megjithatë, ekzistojnë gjëra të cilat mund të ndikojnë në atë nëse personi do të tradhtojë, përkatësisht ta ndalojnë në qëllimet e tilla, edhe nëse ndonjëherë i kanë në mendje.

Konkretisht, faktori i cili në hulumtime është treguar si i qenësishëm në pengimin e tradhtisë është besnikëria ndaj marrëdhënies.

Ndonjëherë njerëzit, sado që mbase tingëllon çuditshëm, tradhtojnë madje edhe kur e duan partnerin apo partneren, mirëpo sa më besnikë që të jenë ndaj marrëdhënies, është mundësia më e vogël që do të tradhtojnë.

- Advertisement -

Hulumtimi i cili e ka konstatuar këtë është bërë në vitin 2017, ndërkaq autorët David Rodrigues dhe Diniz Lopes, veç tjerash, kanë studiuar ndikimin e përkushtueshmërisë ndaj predispozitës që personi të hyjë në aventurë.

Është treguar që besnikëria ka qenë faktori i cili madje edhe njerëzit të cilët kanë qenë të prirë për tradhti i ka penguar në sjellje të cilat do të mund ta dëmtonin lidhjen.

Çfarë do të thotë besnikëria në lidhje?

Marrëdhënia e sinqertë është ajo e cila bazohet në besimin reciprok, sinqeritet, besnikëri dhe dashuri.

Besnikëria, përkatësisht përkushtueshmëria do të thotë edhe që te personi ekziston dëshira që marrëdhënia të mbahet, tradhtia dhe dëshira e fortë që marrëdhënia të zgjasë nuk shkojnë njëra me tjetrën.

- Advertisement -

Të fundit

Mësuesja shpjegon anatominë në mënyrë ‘origjinale’, zhvishet para nxënësve

Ajo ishte duke shpjeguar anatominë ndërkohë që hipi mbi një bankë dhe nisi të zhvishej. Një mësuese në një shkollë...

Më shumë

- Advertisement -