-0.7 C
Pristina
E martë, 29 Nëntor, 2022

Cili është syri juaj i tretë dhe çfarë bën?

Rekomandime

Syri i tretë përcaktohet si ‘porta hyrëse për vetëdijen më të lartë’. Besohet se gjëndra pineale, ose syri i tretë, gjoja i lejon njerëzit të lidhin lidhjen midis botës fizike dhe shpirtërore. Është një gjëndër e vogël endokrine që ka formë si një kon pishe dhe ndodhet në mes të trurit, transmeton Gazeta Metro.

Gjatë historisë, bota lindore e ka lidhur syrin e tretë me iluminizmin ose “syrin e brendshëm”. Ajo shoqërohet gjithashtu me kthjelltësi, vizione dhe përvoja jashtë trupit. Kur meditoni, shumë praktikues mbyllin sytë dhe përqendrohen te syri i tretë.

Duke vepruar kështu, ata po ia dërgojnë vëmendjen pjesës më të lartë të vetvetes. Shpirti që jeton brenda kësaj nuk mund të shihet, preket ose përjetohet vizualisht.

Burrat dhe gratë që kanë punuar në zhvillimin e syrit të tyre të tretë janë shënuar si “shikues”.

Nga një këndvështrim shëndetësor, gjëndra pineale prodhon melatonin, një hormon që ndikon në mënyrën tonë të zgjimit të gjumit dhe funksionet sezonale.

Ai gjithashtu kontrollon bio-ritmet e trupit, duke punuar në harmoni me gjëndrën e hipotalamusit e cila menaxhon dëshirën seksuale të trupit, urinë, etjen dhe orën biologjike.


Videoja e mësipërme shkon në më shumë detaje dhe shpjegon pse syri i tretë ka qenë kaq i rëndësishëm gjatë gjithë kohës.

Nëse dëshironi të mësoni se si të “hapni” syrin e tretë, kjo video më poshtë mund të jetë me interes për ju.

Më shumë artikuj

Të fundit