12.3 C
Pristina
Wednesday, September 27, 2023

Kjo është arsyeja pse aeroplanët kanë kryesisht ngjyrë të bardhë

Rekomandime

Çdo kompani avionësh ka logon edhe emrin e saj në trupin apo bishtin e aeroplanit, por shumica prej tyre janë me ngjyrë të bardhë.

- Advertisement -

Mund të mos ju ketë shkuar në mendje kjo gjë, pasi më shumë jeni shqetësuar për udhëtimin apo çmimin e biletës.

Ngjyrat e lehta reflektojnë diellin dhe rrezatimin diellor, derisa aeroplani është duke fluturuar dhe e ndihmon që brenda kabinës të jetë më freskët.

“Është e njëjtë sikur t’i vlni trupi krem për ruajtjen e diellit nga rrezet e forta”, ka thënë profesori John Hansman i Aeronautikës dhe Astronautikës.

- Advertisement -

Sipas ekspertëve, kompanitë që prodhojnë aeroplanët shpenzojnë 246 kilogramë bojë për të lyer një aeroplan.

E njëjta ndodh me të gjithë ne kur veshim një bluzë me ngjyrë të zezë dhe trupi jonë do ta ndjejë më shumë nxehtësinë apo rrezet e diellit.

-Advertisement-

Më shumë artikuj

- Advertisement -

Të fundit