Kjo pije është “egjeli” i dhjamit

Një gotë verë para gjumit për të humbur peshë Shpeshherë keni dëgjuar që një nga faktorët kryesorë të kilogramëve të tepërt është konsumi i alkoolit.

Por ja që shkencëtarët e Universitetit Washington State, kanë zbuluar se konsumi i një gote verë përpara gjumit ju ndihmon në reduktimin e disa kileve.

Sipas tyre, kjo ndodhë falë një substance në verën e kuqe që quhet resveratrol dhe që ndihmon në eliminimin e dhjamit.

Oraret e vona dhe vera e kuqe janë një komponent i mirë për humbjen në peshë, dhe kjo është e provuar shkencërisht, por nëse e teproni me gotat e verës, atëherë dhjami nuk reduktohet aspak, por ndodh e kundërta.