Kush ishte kjo plakë që u bë pjesë e ballinave të gazetave pas protestave të vitit 1998

0
285

Protestat e paraluftës së Kosovës ishin një pikë nisje e kësaj lirie që sot po e gëzojmë ne.

Ishte një fotografi e një gjysheje e cila po qarkullon nëpër rrjet, ku ajo shihej në protestat e vitit 98-ttë në Prishtinë e cila mbante dy gishta lartë duke kërkuar liri dhe demokraci.

Kjo gjyshe quhej Emira Lubura Tahiri një qytetare e vjetër e Prishtinës e cila ishte në kërkim të lirisë së Kosovës me pjesëmarrjen e saj në protesta.

E këtë foto që do ta shihni tani, e kishin botuar edhe shumë gazeta të vendeve të ndryshme të asaj kohe./Kosova Sot